Loading...
Från vilka länder kommer hackare2018-11-05T13:56:11+00:00

Vilka är det som hackar hemsidor och varifrån kommer de?

Den absolut största majoriteten av de som hackar hemsidor kommer från andra länder.

Har er hemsida blivit hackad kan det vara en konkurrent som vill skada er, men detta är inte det mest troliga. Ungefär 98% av alla cyberattacker och hackningar kommer från andra länder där hackare systematiskt söker igenom hemsidor efter sårbarhet.

Har ni WordPress som CMS finns det tillägg som blockerat besökare från olika länder, dvs om ni inte har kunder där och vill ha trafik därifrån.

Följande är de 10 största länderna med flest cyberkriminella som hackar hemsidor.

1. KINA
Det är inte någon överraskning för någon. Fråga någon cyberprofessor och han skulle direkt säga Kina. Faktiskt är Kina det land med flest hackare och har en överlägsen förstaplats. Kina har idag en mycket bra cyberkunnighet bland sin utbildade ungdommar. Detta har också lett till en ökad cyberbrottslighet och ökning av antalet cyberkriminella. Enligt olika uppskattningar har 41% av världens cyberattacker sin ursprung i Kina. Det antas att organiserade hackernätverk drivs i Kina som stöds av Folkets befrielsearmé i Kina. Syftet är att mestadels hacka i USAs nät och dess allierade.

2. USA
Under ett G20 möte för ett antal år sedan sade Barack Obama, att USA har det största och bästa cyberarsenalet i världen. Detta kan faktiskt vara sant med tanke på den sofistikerade cyberattacker som påstås utförs av U.S. Remember Stuxnet? Ja, samma trojan som planterades i Irans kärnkraftverk för att störa centrifugerna. Enligt olika uppskattningar står USA för nästan 10% av världens angreppstrafik. Det är hem för många kända och ökända hackare

3. TURKIET
Tredje plats tas av Turkiet. I den globala cyberangreppstrafiken tar Turkiet en andel på 4,7%. Turkiska hackare har ökat sin verksamhet under det senaste decenniet eller så.

4. RYSSLAND
Det senaste DNC-hacket skulle placera Ryssland på nummer 4 i listan. Detta hack har framkallat rädsla för riggning av kommande presidentval vid ryska hackare. Enligt uppskattningar genereras nästan 4,3% av den globala angreppstrafiken från Ryssland. Ryska hackare är kända över hela världen och har en förmåga att attackera säkraste nätverk som Google, Facebook och Apple. Det spekuleras ju även att Donald Trump använt ryska hackare för att manipulera presidentvalet, även om inget kan bevisas.

5. TAIWAN
Små men inte svaga måste vara motto för taiwanesiska hackare. Den lilla ön som ligger nära Kina är ganska ett knutpunkt för hackare. Det är andel i globala cyberattacker i nästan 3,7%.

6. BRASILIEN
Olympiska spelen i Rio tog hela världen fokus på brasilianska hackare. Med 3,3% andel i den globala angreppstrafiken tar Brasilien sjätte platsen. Faktiskt har Brasilien den högsta cyberattackstrafiken, inte bara i Sydamerika utan hela södra halvklotet. Orsaken bakom det stora antalet cyberkriminella i Brasilien är dess ekonomi utan pengar. En bra procentuell befolkning i Brasilien använder elektroniska och elektroniska betalningssystem som gör dem utsatta för hackare.

7. RUMÄNIEN
På  7: e plats hittar vi Rumänien med 3,3% av det globala cyberattacket. Du skulle bli förvånad att veta att det finns en plats i Rumänien som heter Ramnicu Valcea, som är populärt känd som navet för brottsliga hackare. De flesta cyberattackerna från Rumänien kan spåras till den här platsen.

8. INDIEN
8: e platsen på listan över Cyberkriminella och hackare är Indien, världens IT-nav. På senare tid har Indien ökat antal cyberbrott. Infact de indianer lättsam naturen sätter dem på mycket hög cyberrisk, varför indiska turister är mest benägna till cyberattacker. De indiska hackarna tar en andel på 2,3% i den globala cyberkriminaliteten.

9. ITALIEN
På niondeplats hittar vi Italien. Ungefär 1,6% av de totala aktiviteterna för brottslighet är tagna av italienska hackare. . Det finns två mycket kända italienska hackare; Luigi Auriemma och Donato FarranteAureima. De är inblandade i hacking regering webbplatser och avslöja information offentligt om eventuella säkerhetshot.

10. UNGERN
10: e platsen är tagen av Ungern. Ungern är ett litet europeiskt land men ett bra och stabilt hackingsnät. Det har tätt slagen Sydkorea för 10: e platsen. Ungerska hackare tar andelen 1,4 procent i den globala cyberbrottsaktiviteten.

hackad wordpressida