Loading...
Olika typer av hackingtekniker2017-10-09T20:44:21+00:00

Olika typer av hackerngrepp och tekniker

Nedan har vi lista de vanligaste typerna av hackerangrepp

Denial of Service (DoS \ DDoS)

Detta är en av de vanligaste attackerna mot hemsidor

Syftet med angreppet är  en hackingsteknik som går ut på att ta ner en hemsida eller server genom att översvämma hemsidan eller servern med extremt mycket trafik så att servern inte kan hantera trafiken i realtid och till slut kraschar ner.

För DDoS-attacker använder hackare ofta botnets eller zombie-datorer, som har det enda arbetet att översvämma ditt system med förfrågningspaket.

DDoS attack-Distributed Denial of Service-är en av de absolut vanligaste attackerna – och de senaste tiderna har sett en enorm tillväxt i sådana attacker. Nyligen var New York Magazines webbplats nere på grund av ett påstått DDoS-angrepp i mer än 12 timmar. För de som är nya på denna term, i enkla arbeten, är att en DDoS-attack är ett försök att göra en onlinetjänst / webbplats otillgänglig genom att översvämma den med massor av trafik från olika källor.

DDoS attack är ett av de favoritverktyg som används av väldigt många hackers och onlinegrupper för att uppfylla sina motiv genom att gömma sig bakom en storm av HTTP-förfrågningar. Attackeren görs av ett nätverk av infekterade system (botnets) genom att sprida skadliga e-postmeddelanden och programvara. Efter att ha smittats kan dessa system styras på distans och används sålunda för att distribuera en DDoS-attack.

Phishing

Phishing är en hackingsteknik med vilken en hackare replikerar de mest åtkomliga webbplatser och fäller offeret genom att skicka den spoofed länken.

När offret försöker logga in eller mata in några data får hackaren den privata informationen från måloffret som använder trojanen på den falska webbplatsen.

Virus, Trojan etc.

Virus eller trojaner är skadliga program som installeras i offerets system och fortsätter att skicka offrets data till hackaren.

Keylogger

Keylogger är en enkel programvara som registrerar tangentföljden och streckarna på ditt tangentbord i en loggfil på din maskin. Dessa loggfiler kan till och med innehålla dina personliga e-postadresser och lösenord.
Keylogger är en av de främsta anledningarna till att webbsidor på Internet ger dig möjlighet att använda sina virtuella tangentbord.

 

Vattenhålattacker

Om du är en stor fan av Discovery eller National Geographic-kanaler, kan du enkelt relatera till vattenhålanfall. Att förgifta en plats, i det här fallet, träffar hackaren den mest tillgängliga fysiska punkten för offret.

Fake WAP

Även för skojs skull kan en hacker använda programvara för att förfalska en trådlös åtkomstpunkt. Denna WAP kopplar till den offentliga offentliga platsen WAP. När du väl har anslutit den falska WAP kan en hacker få tillgång till dina data, precis som i ovanstående fall.
Olika typer av WLAN-autentisering

Avlyssning (passiva attacker)

Till skillnad från andra attacker som är aktiva i naturen, använder en hacker bara en datasystem och nätverk för att få lite oönskad information.

Motivet bakom avlyssning är inte att skada systemet utan att få lite information utan att identifieras.

Klicka på Jocking Attacker

ClickJacking är också känt av ett annat namn, UI-återställning. I denna attack döljer hackaren den verkliga användargränssnittet där offret ska klickas.

I ett annat ord kapar angriparen klicket till offret som inte är avsett för den exakta sidan, men för en sida där hackaren vill att du ska vara.

Cookie stöld

Kakorna i en webbläsare behåller vår personliga information, t.ex. webbhistorik, användarnamn och lösenord för olika webbplatser som vi åtkomst till. När hackaren får tillgång till din cookie kan han till och med autentisera sig som du på en webbläsare.

Bete och växla

Med hjälp av bete och växla hackningsteknik körs hacker ett skadligt program som användaren anser vara äkta. På så sätt får hackaren tillgång till din dator efter att ha installerat det skadliga programmet på din dator.

Se även från vilka länder som har flest cyberkriminella och hackare

hackad wordpressida